VANLIGA FRÅGOR

OCH SVAR

FAZER IASTM

Fazer är utformade på så sätt att de känns bra för kunden. En skicklig terapeut vet vilket tryck som ska användas och behandlingen ska inte göra ont. En kund som lider av smärta, har någon form av muskel problematik eller inflammation kan tycka att behandlingen kan kännas en del men bör inte få mer ont av behandlingen än av vanlig massage / pressur med händerna. Kunder som har mycket spänningar brukar dessutom älska redskapen.

Nej, med Fazer IASTM skrapar terapeuten inte tills det blöder. Det kan bli en lätt rodnad när blodcirkulationen kommer igång precis som under annan typ av massage. Tekniken är bland annat tagen från Neuromuskulär teknik där man arbetar med långsamma drag djupare lager för lager ner i vävnaden. Knutor och vidhäftningar ska kännas som att de "smälter" bort. Här gäller inte "no pain no gain."

Fascia-experten Dr Robert Schleip säger att man känner vävnaden BÄTTRE med Fazer än med händerna och det kan vi hålla med om.
Fazer ska vara en "förlängning" av terapeutens egen arm.

Tack vare att redskapen är gjorda av rostfritt stål är de lätta att värma upp med värmen från händerna. När de väl är varma håller de värmen länge. I ansiktet kan det till och med vara en fördel att låta redskapen vara kalla. Vissa terapeuter som har värmefiltar på massagebänken lägger de verktyg som för tillfälligt inte används där för att hålla värmen.

Om du är utbildad kroppsterapeut och är intresserad av våra kurser är du välkommen att boka en kostnadsfri demo hos oss. Då får du möjlighet att ställa frågor, prova-på behandlingar osv.

Ett kort svar här skulle vara:
FAZER: För tuffare utmaningar och terapeutiska behandlingar och för dig som är utbildad massageterapeut, osteopat, naprapat, fysioterapeut.
GUASHA: För upplevelserika behandlingar och riktar sig främst till spa-/hudterapeut, massageterapeut eller liknande.

Vi har inget emot att du tar med dem men detta är en kurs i Fazer-teknik och därför jobbar vi endast med Fazer. Det är helt okej att ta med för att visa upp eller jämföra skillnaden mellan verktygen men detta skall ske innan/efter kursen eller vid ett paus tillfälle. Eftersom Fazer-tekniken består av 5 olika tekniker till skillnad mot många andra koncept som bara består av 1-2 tekniker så är det inte möjligt att klara Fazers 5 steg med andra verktyg. Fazer är gjorda i en unik design där varje vinkel har ett syfte och funktion. 

För att delta i kursen behöver du köpa ett helt Fazer Set. I det ingår Fazer nr 1-4, men inte Fazer nr 5. Du behöver inte beställa nr 5 inför kursen och det går även bra att beställa den vid ett senare tillfälle. Däremot får du den till rabatterat pris om du förbeställer den inför grundkursen. Om du är nyfiken på Fazer men aldrig upplevt en sådan behandling, är du välkommen att boka en demo hos oss innan du bestämmer dig för att gå kursen.
Vi har Öppet hus i Norrköping 27 Juni 10.00-15.00 meddela oss om du vill delta!

Vi har som krav att man måste vara utbildad professionell kroppsterapeut för att delta i våra kurser.
Vi har två kurser i "Gua Sha Selfcare" och "Leva med hypermobilitet" som vi håller online för privatpersoner. Men det är enkla kurser och det ingår ingen certifiering eller diplom att kunna arbeta med metoden ut mot kund efter avklarad kurs.

Du är välkommen att komma på en privat visning och genomgång av alla våra behandlingsmetoder.
Vi har Öppet Hus i Norrköping 27 Juni 10.00-15.00 för dig som vill komma förbi på fika och lära känna oss, prova behandling och diskutera kursupplägg.

Neuromuskulär massageterapi är en mycket specialiserad form av medicinsk massageterapi som specifikt behandlar smärta på ett korrigerande sätt för en långsiktig lösning, genom att behandla fascia (bindväv), lymfsystemet, muskler och muskelfästen. Det finns vissa likheter med Rolfing och några andra djupmassagetekniker. Utövare som använder denna metod känner att den kan ge mer långvariga resultat än snart av de artikulärt riktade teknikerna. Neuromuskulär terapi är en högspecialiserad form av manuell terapi som korrigerar smärta och dysfunktion genom att behandla triggerpunkter, muskelsammanväxningar och fascia (bindvävsmönster). Dessa triggerpunkter, sammanväxningar och fasciamönster kan bildas på grund av ett specifikt trauma, posturalt mönster eller serie av repetitiva rörelser. Neuromuskulära terapisessioner använder exakta behandlingsprotokoll för att korrigera dessa mönster genom att släppa stram fascia, palpera och minska triggerpunkter i snäva muskelband och lösa upp områden med vidhäftningar på ett skonsamt och effektivt sätt. De muskulära smärtområdena och de omgivande musklerna som påverkas på grund av biomekanik och kompensation för den primära smärtan behandlas med dessa protokoll. Trycket som används under behandlingen är baserat på klientens smärttröskel – "no pain, no gain" är inte mottot. Tekniken passar de flesta men är speciellt uppskattad av de som lever med kronisk värk och smärta men även elitidrottaren. 

Har du några funderingar eller har du redan bestämt dig?

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom kort!
Intresseanmälan är inte bindande.

Kurser & Workshops

Vi ses i våra eller era lokaler. För dig som inte jobbat med verktyg tidigare och behöver känna hur det känns att både få och ge behandling.

Online Kurser

Studera i din egen takt, när du vill och varifrån du vill. I varje kurs ingår 30 minuters coaching via Zoom LIVE eller Skype.

Ett Unikt Medlemskap

Få tillgång till kurser av värde
Steg-för-steg instruktioner
Personligt möte via LIVE möte

Fasciaterapi

OM OSS
Fascia Wellness Akademi ägs av Keller Wellness AB. Vi är leverantörer av klinikutrustning och utbildar kroppsterapeuter i fasciaterapi.

KONTAKT
info@fasciawellness.se
0707220658

BESÖKSADRESS
Nygatan 80 Norrköping

FASCIATERAPI
Fazer by Artzt Vitality IASTM
Prolaxsys
Vitality Flossing
Neuromuskulär fasciaterapi
Gua Sha Spamassage